De zon gaat ons dit weekend waarschijnlijk in de steek laten…
Dan zorgen we gewoon voor zon op het bord.
Twee frisse vitaminebommetjes; een oppepper voor je immuunsysteem en voor je huid.
Weg met die winterblues!

Ingrediënten

2 personen

gegratineerde grapefruit:*

  • 4 el havermout
  • 2 el kokosrasp
  • 2 el honing
  • 1 grapefruit

smoothie:**

  • 250 ml vers wortelsap
  • 2 sinaasappels, uitgeperst
  • 1 mango, in stukjes gesneden
  • 1 cm verse kurkuma of ½ tl kurkumapoeder
  • snufje zwarte peper
  • 4 el volle (plantaardige, geiten- / schapen-) yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

     

  • Meng in een schaaltje de havermout, kokosrasp en honing goed door elkaar. Halveer de grapefruit en snijd met een puntig mesje het vruchtvlees van de schil los. Snijd dan de partjes van de vliesjes los, maar laat het vruchtvlees zitten. Zo kan je straks de grapefruit goed uitlepelen.

     

  • Zet de grapefruits in een klein ovenschaaltje en verdeel het havermengsel over de helften. Bak de grapefruits in de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin.

     

  • Maak ondertussen de smoothie. Doe alle ingrediënten, behalve de yoghurt, in een krachtige blender
    en mix tot een schuimige smoothie. Verdeel de yoghurt in de glazen en schenk er de smoothie op. Lekker met een snufje kaneel!

     

*Met dit glutenvrije, vezelrijke en gezonde grapefruit ontbijt bescherm je je lichaam beter tegen schadelijke cellen omdat grapefruit lycopeen bevat. Lycopeen geeft de prachtige kleur aan deze vrucht. De haver en kokos geven je een verzadigd gevoel.

**Het wortelsap beschermt en herstelt je huid. Sinaasappels en mango’s zitten boordevol vitamine C om je immuunsysteem een opkikker te geven. En de kurkuma reinigt je lever en gaat virussen tegen. Als je een snufje zwarte peper toevoegt dan wordt de kurkuma beter opgenomen, dit zelfde geldt voor een scheutje extra vierge olie.

Share This