Wist je dat er talloze huis-tuin-en-keuken middeltjes zijn om je gezondheid enorm te bevorderen? Gember is er zo eentje, haast een wondermiddel.

Gebruik gember als je misselijk bent, ook bij de misselijkheid van wagen-, zee-, luchtziekte en de zwangersschapsmisselijkheid. Het is daarnaast een effectief middel bij een goede spijsvertering, tegen winderigheid, buikkramp of een opgeblazen gevoel. Kauw op een stukje geschilde gember of maak er thee van.

Schil een flink stuk verse gember en laat 10 minuutjes in een kop heet water trekken. Wil je het nog effectiever? Rasp een stuk gember in heet water.

Het is aangetoond dat gember helpt tegen ontstekingen, artritis en menstruatiepijn. En wat dacht je van de antibacteriële werking? Het is niet voor niets dat volgens Japanse traditie gember bij sushi (rauwe vis) wordt gegeten. Het stofje zingerone, wat in gember zit, bindt zich aan de toxische stoffen die worden afgegeven door bacteriën.

Ik ben nooit zo’n voorstander om te schrijven dat bepaalde voedingsmiddelen een rol zouden kunnen spelen bij een vorm van kanker. Maar serieus onderzoek aan de University of Michigan laat zien dat bepaalde bestanddelen die in gember zitten wellicht een rol spelen in preventie van darmkanker.

Ben je verkouden? Drink gemberthee! Of verwerk het in je smoothie! Volgens traditionele Chinese geneeswijzen zit gember vol met stoffen die ervoor zorgen dat ziekteverwekkers minder kans krijgen ons lichaam binnen te dringen.

Gebruik dus regelmatig gember! Lekker en gezond!!

Energietip

Maak de avond voor je gaat slapen dit detox drankje. Je zult zien dat je de volgende ochtend energiek wakker wordt! Het reinigt je organen, darmen, nieren en het versterkt je immuunsysteem.

  • 2 cm verse gember, geschild en in plakjes gesneden
  • ½ tl kurkumapoeder
  • snuf cayennepeper
  • scheutje honing

Meng de ingrediënten in een mok en giet er heet (net van de kook af) water op.

Share This