Een topvisje voor deze tijd van het jaar, volop verkrijgbaar, smakelijk, verantwoord en ook nog eens goedkoop. Sardines, vernoemd naar Sardinië, bevatten lekker veel eiwitten en vitamine D, goed voor je spieren en botten. Deze versie, eigenlijk de meest simpele, maar zeer doeltreffende versie: gewoon Simpel&Puur!

Ingrediënten

4 personen

  • 12 verse sardines*
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl lekkere olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar:

Maak de sardines schoon volgens de video.
Pureer met een staafmixer de rest van de ingrediënten in een hoge maatbeker tot een dressing. Breng op smaak met flink peper en zout.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Haal de sardines een voor een door de dressing en gril ze op de huidkant maximaal 2 minuten. Keer om en bak deze kant een kort minuutje. Leg ze op een bord en serveer er wat partjes citroen bij of sprenkel er nog wat van de dressing over. Lekker met wat desem stokbrood! Serveer ze op een bedje groene salade en je hebt een lekker voorgerecht.

*zoals je in het filmpje hebt kunnen zien zijn ze enorm eenvoudig schoon te maken. Probeer het gewoon eens. Wil je er echt niet aan beginnen, vraag je visboer even schoon te maken. In dit recept reken ik op 3 middelgrote sardines p.p.

Share This