Er worden allerlei activiteiten rondom het kookboek van de maand georganiseerd waar ik bij aanwezig ben!

Kijk voor meer info op: www.kookboekvanhetjaar.nl/kookboek-van-de-maand/

Eet Puur II: eenvoud siert de mens

In haar boerderij, gelegen in het landelijke Spijk (Gelderland), werkte Madelon de Joode in alle rust aan haar kookboeken. Op deze idyllische plek, compleet met eigen boomgaard en moestuin, ontstond haar eerste zelf uitgegeven kookboek ‘Eet Puur’. Het boek bleek zo’n schot in de roos dat ze besloot een tweede deel te publiceren: ‘Eet Puur II’. Ook hierin gaan gezond én lekker eten hand in hand.

 De lezer wordt direct gegrepen door de sfeervolle en kleurrijke foto’s van smakelijke gerechten en de heldere uitleg bij de recepten. Het boek is ingedeeld naar eetmomenten en bevat vele grappige en interessante weetjes. Zoals zeven tips om water op verschillende manieren te mixen met kruiden, groente of fruit. Verder vind je een familierecept voor een feestmaal van de grootmoeder van Madelon, die nog vaak in de keuken te vinden is. En één van Madelon’s aantrekkelijke basisregels is het regelmatig drinken van een glas rode wijn.

 Indruk maakt het hoofdstuk ‘apéro’, het aperitief, (ja, Madelon is veelvuldig in Frankrijk te vinden.). Een van de mooiste gerechtjes uit dat hoofdstuk is de tartaar van knolselderij met geroosterde peer en een hazelnootkoekje. Het bewijst maar weer eens dat je met weinig ingrediënten iets moois op tafel kunt zetten. En dat geldt voor alle recepten in Eet Puur II. Het zijn stuk voor stuk verrassende smaakcombinaties.

 Leuk detail is dat de moeder van Madelon, Nell Ritmeester, alle foto’s voor het boek heeft gemaakt. Er is geen fotostudio aan te pas gekomen. Alle gerechten zijn met eenvoudige middelen, zoals natuurlijk licht (geen lampen), op de gevoelige plaat vastgelegd. Die eenvoud past bij Madelons kookstijl. Haar nieuwe kookboek bewijst dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.

 Eet puur II, Madelon de Joode,Uitgeverij De Joode, isbn 9789082235616 € 24,95

Share This