Verleidelijke chocoladerepen met winterse smaken. Lekker ’s middags met een kop thee of ter afsluiting van een gezellig etentje. Het fijne is dat het ook nog eens verantwoord is en heel erg makkelijk te maken.

Ingrediënten

1 reep

  • 150 gr gedroogde pruimen, in stukjes gehakt
  • 5 el bruine rum
  • 300 gr pure chocolade, liefst meer dan 72% cacao
  • 1 ½ tl speculaaskruiden
  • 75 gr pecannoten

Extra: langwerpig bakje van ongeveer 12x20 cm, bekleed met bakpapier.

Bereidingswijze

  • Week de pruimen minimaal 20 minuten in de rum.
    Smelt de chocolade (bij voorkeur au bain-marie) op laag vuur.

     

  • Roer de pruimen met het vocht en de speculaaskruiden goed door de chocolade en laat even een paar minuten staan zodat de smaken goed door elkaar kunnen trekken. De chocolade mag absoluut niet gaan pruttelen.

     

  • Spatel er de pecannoten door en schep het chocolademengsel in het bakje.

     

  • Zet in de koelkast om goed af te laten koelen. Snijd er repen van.
    De repen blijven minimaal 2 weken goed in een afgesloten bakje in de koelkast.
Share This