Ohhh…. wat een vreselijk saai, ongezellig en nat weer. Om je een klein beetje in de vrolijke voorjaarsstemming te krijgen geef ik je een lekker recept van wentelteefjes gevuld met aardbeien. Een lekker verwenontbijt om gezellig met kinderen te maken. Je kunt naar hartenlust variëren met het soort fruit. Vers is natuurlijk het lekkerst maar helaas is het nog niet echt het seizoen voor aardbeien. Koop ze dus uit de vriezer. Het lijkt nog ver weg maar onthoud dit recept voor Pasen!

Ingrediënten

1 persoon

  • ½ banaan
  • 1 ei
  • sinaasappelrasp
  • 1 dikke plak speltbrood
  • een paar aardbeien, ontdooid en in plakjes/stukjes gesneden
  • maanzaad en blauwe bessen voor de garnering

Bereidingswijze

  • Pureer met behulp van een staafmixer in een hoge kom de banaan met het ei, een mespunt zout en de sinaasappelrasp goed door elkaar.
  • Kerf met een scherp puntig mes de boterham aan de onderkant in zodat je de boterham kunt vullen met de aardbeien.
  • Haal de boterham door het ei/banaanmengsel en bak de boterham in een koekenpan met een scheutje olie en/of klontje roomboter aan beide kanten goudbruin.
  • Halveer het wentelteefje en bestrooi met wat maanzaad, blauwe bessen en eventueel een scheutje honing.
Share This