Het is vijgentijd! En o, wat ben ik dol op verse vijgen… ik kan me nauwelijks inhouden als ik een schaaltje mooie rijpe vijgen in de keuken heb staan. Vijgen zijn gezond! Ze houden o.a. je darmen gezond en je skelet stevig, want ze bevatten calcium. In de keuken kun je er lekker veel mee doen, vullen, grillen, poffen, pureren of drogen. Maak deze makkelijke vijgencrumbles als een tussendoortje, een toetje of ontbijt er gewoon lekker mee. Verantwoord, glutenvrij, vezelrijk en vrij van geraffineerde suiker

Ingrediënten

4-8 personen

  • 4 el amandelen
  • 2 el walnoten
  • 2 el ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje vanillepoeder of amandelextract
  • 1-2 el boter of milde olijfolie
  • 4 grote rijpe vijgen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 220 °C, heteluchtstand. 
  • Pulseer in de keukenmachine alle ingrediënten tot een korrelig, niet te fijn, mengsel. Voeg een snufje zout toe. Halveer de vijgen en zet ze, met het snijvlak naar boven, in een ovenschaal. Schep op iedere vijg een lepeltje van het mengsel. Bak de vijgencrumbles tot ze goudbruin worden, dit zal ongeveer 10-12 minuten zijn. 
  • Serveer de vijgen direct. Als je er een compleet maar toch verantwoord toetje van wilt maken kun je er eventueel een lepel hangop bij serveren, lekker met een snuf kaneel.
Share This