Chique truffels met een hint van Grand Manier voor een mooie afsluiting van je kerstdiner. Pak extra feestelijk uit en decoreer je truffels met bladgoud. Bladgoud kun je eenvoudig online bestellen.

Ingrediënten

12-15 stuks

  • 150 g boter of kokosolie (boter is in dit geval lekkerder)
  • 125 g pure chocolade, minstens 72% cacao in stukjes
  • 2 ½ el grand manier
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 1 blaadje bladgoud

Bereidingswijze

  • Smelt de boter en de chocolade in een steelpan of op zacht vuur. Roer de Grand Manier erdoor. Laat de chocolade volledig afkoelen in de koelkast.

     

  • Zodra de chocolademassa gestold is kun je er balletjes van draaien. Rol de truffels door de cacaopoeder en bewaar ze in de koelkast.

     

  • Garneer de truffels vlak voor het serveren met een klein stukje bladgoud. Ga nauwkeurig te werk, bladgoud vliegt alle kanten op. Gebruik voor het aanbrengen een pincet. Sprenkel een druppeltje water ter grootte van een speldenknop op de truffel en leg hier met behulp van de pincet een stukje bladgoud op.

*als je cacaopoeder te sterk vindt kun je de truffels ook door kokosrasp rollen. Je kunt de Grand Manier vervangen door bijvoorbeeld sterke espresso als je alcoholvrije truffels wilt.

Share This