Dit gerecht kun je goed van tevoren maken, zodat je ’s avonds niet lang meer in de keuken hoeft te staan. Een perfect, licht verteerbaar gerecht zonder gluten of lactose. De spiesjes kun je zowel in de oven, in de pan als op de bbq bereiden.

Ingrediënten

 

 

4 personen

 

kipspiesjes:

  • 500 g biologische kipfilet in blokjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 1 el Thaise vissaus
  • 3 scheut milde olie
  • 2 el sesamzaadjes
  • extra: houten-, metalen stokjes of stevige takjes rozemarijn

 

salade:

  • 400-500 g gekookte en afgekoelde (zilvervlies) rijst
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • 50 g rozijnen, kort geweekt in wat warm water
  • 1 rood pepertje, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • rasp en sap van 1 limoen
  • paar druppels vissaus
  • scheutje rijst-, of sesamolie
  • 1 takje koriander, fijngehakt

 

 

Zo maak je het klaar

 

  • Marineer in een schaal de kipblokjes met alle ingrediënten voor de kipspiesjes, minimaal 2 uur.
  • Meng in een saladekom alle ingrediënten voor de salade goed door elkaar, proef of de smaak naar wens is. Misschien heeft het nog iets nodig.
  • Rijg de kip aan de gewenste stokjes en bereid ze naar keus tot ze gaar zijn. Ik heb de oven  (voorwarmen) gebruikt. Leg de spiesjes op een met olie ingevette bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten om en om goudbruin en gaar op een temperatuur van 190 °graden.
  • Serveer de koude salade met de kipspiesjes. Lekker met een gekoeld glas witte wijn of rosé.

 

 

Share This