KERSTFEEST!!!

Dat is dit zeker…. Een waanzinnig dessert voor de hele familie! Laat je niet misleiden, dit dessert kost je 10 minuten om te bereiden en 10 minuten om af te maken. Ik maakte deze krans ter inspiratie op de Allerhande kerstcover. Mijn opdracht was, maak jouw mooisteĀ kerstkrans. Hier is ‘ie dan šŸ™‚ Gezond is dit zeker niet, maar ach het is dan ook kerst en dan mag dit echt wel een keer, Enjoy!!!!

Ingrediƫnten

12 personen (liever kleiner, halveer dan het recept)

Kerstkrans basis:

  • 750 ml ongezoete slagroom
  • 500 g mascarpone
  • 450 g Skyr
  • 50 ml Cuarenta Y Tres (Grand Marnier is ook lekker)
  • 2 el rum aroma van Dr. Oetker (echte bruine rum kan ook)
  • rasp van 2 bio citroenen
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1-2 el witte basterdsuiker (optioneel, topping is al stevig zoet)

 

  • extra: grote ronde schaal diameter van ongeveer 50 cm. Kleiner kan ook, dan wordt de krans hoger.
  • 2 spuitzakken of 1 herbruikbare

Kerstkrans topping:

  • 1 pak meringue van Albert Heijn
  • 1 zakje marsepeinen kerstboomjes van Albert Heijn
  • 1 doosje mini tompouce
  • 12 macarons
  • kerstzuurstokjes
  • schuimkransjes
  • gouden parels van Dr. Oetker
  • doosje rode besjes
  • doosje verse frambozen
  • 10 verse bloemen (let op, deze zijn puur ter decoratie!)

Zo maak je de krans klaar:

Klop de slagroom goed stijf. Voeg de mascarpone toe en mix deze met een garde door de slagroom. Spatel de rest van de ingrediƫnten door het slagroommengsel. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit een grote krans op de schaal. Is je schaal kleiner, dan spuit je meerder lagen op elkaar.

Decoreer je krans naar hartenlust! Wel in een ritme, dat werkt prettig aan tafel, zo kan ieder een compleet portie opscheppen. Maak er een feest van!! Eet smakelijk.

Share This