Een koninklijke soep voor iedereen, met een Argentijns spicy tintje van onze Maxima!

Ingrediënten

4-6 personen

  • scheut olijfolie
  • 1 flespompoen, geschild en in grove stukken gesneden*
  • 2 flinke uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt (evt. de zaadjes verwijderd)
  • 1 blik tomatenstukjes of gepelde tomaten
  • 1ltr groente- of kippenbouillon
  • 1 pot a 400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gram chorizo, in blokjes gesneden en uitgebakken
  • geraspte Manchego
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een soeppan. Bak de pompoenstukken, uien, knoflook met de Spaanse peper en een snuf peper en zout goudbruin aan.
  • Voeg de tomaatstukjes toe en schenk de bouillon erbij, laat het mengsel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Proef of de soep naar je smaak is.
  • Voeg de kikkererwten toe en laat de soep nog even goed doorwarmen.
  • Schep de soep in koppen of soepbordjes en garneer met de chorizo, Manchego en peterselie.

*kun je geen pompoen vinden, met zoete aardappel (ongeveer 750-1000 g) is de soep ook erg lekker!

Share This