Bij dit herfstweer is er toch niets fijners dan lekker lang tafelen of jezelf op de bank nestelen met comfort food? Vandaag een heerlijk recept van een gebakken camembert met een salade van appel en amandel. Kijken dus!

Ingrediënten

4 personen

  • 2 appels
  • paar druppels citroensap
  • 50 g amandelschaafsel, geroosterd
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • milde olijf-, of zonnebloemolie
  • 1 ei
  • paar el paneermeel
  • 1 rijpe camembert van Æ 10-12 cm, op kamertemperatuur*

Bereidingswijze

Snijd of schaaf de appels in hele dunne reepjes, julienne gesneden. Besprenkel met wat druppels citroensap. Doe de appel reepjes in een schaaltje en vermeng met het amandelschaafsel en een scheutje olijfolie.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en giet er een flinke scheut olie in. Klop het ei los op een bord en schep de paneermeel op een ander bord. Haal de camembert eerst goed door het ei en daarna door het paneermeel.

Bak de kaas rondom goudbruin. Blijf erbij, het gaat vrij snel en je wilt dat de kaas vanbinnen gaat lopen dus keer de kaas regelmatig.

Serveer de kaas op een plank en schep er de appelsalade bij.

*je kunt ook gaan voor een geiten- of schapenmelk camembert.

Share This