Om de prachtige nazomer, die z’n einde nadert, te vieren maak ik vandaag een witte Sangria. En dat is lékker!!! Daarbij wat crostini’s met een lekker witte bonen smeerseltje en pittige chorizo. Maak dit recept ook eens tijdens een feestje, dit smaakt altijd of de mussen nu van het dak vallen of het buiten pijpenstelen regent! 

Ingrediënten

4-8 personen

Sangria:

  • halve fles witte wijn
  • halve fles prosecco
  • 1 sinaasapel, in schijven gesneden
  • ½ grapefruit, in schijven gesneden
  • 1 mango, geschild en in partjes gesneden
  • fruit uit het seizoen: perziken, druiven, ananas

Hummus:

  • 1 blik witte bonen à 200 g
  • ½ teentje knoflook
  • 1 takje tijm, blaadjes afgerist
  • flinke snuf (gerookte paprikapoeder)
  • paar druppels citroensap
  • extra vierge olijfolie
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes gesneden
  • crostini’s: geroosterde plakjes desemstokbrood ingesmeerd met wat olie en knoflook

Zo maak je het klaar

Sangria:

  • Voeg alle ingrediënten in een kan en doe er lekker wat ijsklontjes bij.

Crostini’s:

  • Voeg de ingrediënten in een blender (of hoge kom en pureer met een staafmixer) en voeg net zoveel olie toe tot een smeuïge hummus, breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de plakjes chorizo uit in een droge koekenpan, blijf hier bij dit gaat hard. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrijk de crostini’s met de witte-bonenhummus en leg er een plak chorizo op.
Share This