Dit budgetrecept is perfect voor het weekend, zo eenvoudig en snel te maken. Het hapt lekker weg tijdens een borrel, en als je er een flinke salade bijmaakt hebt je een voedzame avondmaaltijd of lunch. Ik maak regelmatig een tortilla, zeker als ik geen zin heb om te koken of als ik restjes te verwerken heb. De basis is altijd ei, maar vul de tortilla met blokjes overgebleven (zoete) aardappel, erwtjes, allerlei soorten peulvruchten, vis of feta, je kunt oneindig variëren! PS. een puntje meenemen naar je werk de volgende dag… J

Ingrediënten

2-3 personen

tortilla:

  • scheutje olie
  • 100 g biologische salami/cervelaat/chorizo
  • 1/3 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik kikkererwten à 400 g, uitgelekt
  • 1 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 5 eieren
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 125 g mozzarella

*let op gebruik een ovenvaste koekenpan

salade:

  • laatste stukje rode ui, fijngesnipperd
  • 2 el natuurazijn
  • 4 el milde olijfolie
  • lepeltje honing
  • 250 g gesneden andijvie

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Bak in een scheutje olie de salamiplakjes, knoflook en rode peper glazig aan. Voeg de kikkererwten en paprikapoeder toe, bak ook even kort mee. Klop de eieren met een flinke snuf peper en zout en de peterselie los in een kom. Giet het eimengsel in de pan bij de rest. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ze tussen het mengsel. Zet de pan in de oven en laat de tortilla in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • Marineer gedurende 15 minuten de uitjes in de azijn. Doe de andijvie in een slakom, verdeel de uitjes erover. Maak de azijn verder aan met de olie, honing en wat peper en zout. Besprenkel de dressing over de andijvie. Als je tomaten in huis hebt, doe die dan nog op de salade. Serveer de salade bij de tortilla, eet smakelijk!
Share This