Het derde recept uit de reeks #5x5budgetchallenge is een heerlijk recept, dat je zeker zal aanspreken als je van vis, snel, makkelijk én gezond houdt! Probeer dit recept en sla ‘m op in je archief 😉 Ondanks deze onstuimige donderdag, maak er een mooie dag van!

Ingrediënten

2 personen

  • 200 g biologische volkoren penne pasta
  • scheutje olie
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 200 g spinazie, gewassen en gedroogd
  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
  • ½ potje kappertjes
  • 125 g crème fraiche
  • paar ansjovisjes uit een blikje

Aan de slag!

  • Kook de pasta in ruim kokend water met een snuf zout beetgaar.
  • Fruit het uitje en de knoflook aan in een pan met een dikke bodem. Voeg telkens een handje spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Doe de tonijnstukjes erbij en roer door de spinazie. Voeg de helft van de kappertjes toe, het potje crème fraiche en breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Vind je de saus iets te dik dan kun je er nog een scheutje van het pasta kookvocht aan toevoegen.
  • Schep de saus op de pasta. Maak af met de rest van de kappertjes en de ansjovis. Eet smakelijk!

 

Tip!

Serveer er een lekkere groene salade met tomaat bij of maak een komkommertje aan met een beetje azijn, olie, peper, zout en een scheutje honing, gember- of agavesiroop.

Share This