Weer eens wat anders dan de geijkte vitello tonnato. Gezonder, licht verteerbaar en zeker zo makkelijk!

Ingrediënten

2 personen

  • 4 puntpaprika’s
  • 1 blikje (Albacore) tonijn
  • 2 el yoghurt
  • paar druppels citroensap
  • 1 klein handje peterselie, fijngehakt
  • paar sprieten bieslook, fijngehakt
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 3-4 el kappertjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill op de hoogste stand. 
  • Leg de hele puntpaprika’s op een met bakpapier bekleed ovenrooster. En schuif het rooster vlak onder de grill. Rooster de paprika’s rondom tot ze wat zwartgeblakerd zijn. Leg ze daarna in een schaal en dek af met een schone theedoek, laat de paprika’s afkoelen. 
  • Pureer in een hoge kom met behulp van een staafmixer (of gebruik een keukenmachine) de tonijn, yoghurt, citroensap, verse kruiden met een scheutje olijfolie en een snufje zout en peper. Proef of de smaak naar wens is. Houdt de saus een beetje dun en friszuur, dit combineert lekker met de paprika’s. 
  • Verwijder de steel, vellen en pitjes van de paprika, doe dit voorzichtig, ze moeten zo heel mogelijk blijven. Het helpt om deze handeling onder stromend water te doen, laat ze daarna goed uitlekken op keukenpapier. De echte roostersmaak gaat hierdoor wel ietwat verloren. 
  • Verspreid de paprika op een bord en verdeel de tonijnsaus erover. Garneer met de kappertjes en eventueel een draai verse peper.
Share This