We trappen de #5x5budgetkoken af met een super hip Poké geïnspireerd gerecht! Geen wonder dat een Poké bowl zo’n hype is momenteel: lekker vers, gezond, makkelijk en naar eigen wens ’t kommetje te vullen. Maar nu een andere versie, de Pancake Poké. Een kleur- én groenterijk gerecht, probeer maar eens!

Ingrediënten

2 personen

Pannenkoeken:

  • 150 g AH basic mix for multigrain pancakes
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 350 ml volle biologische melk
  • rasp en sap van een  ½ limoen
  • 1/3 rode peper, fijngehakt (bewaar de rest van de peper goed)

Poké topping:

  • 1/3 rode ui (verpak de rest van de ui goed en bewaar in de koelkast)
  • 2 el azijn
  • 150 g sperziebonen
  • 1 el kokosrasp
  • 1 zoete aardappel
  • olie
  • 1/3 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 50 g mangostukjes uit de vriezer
  • 1 klein pakje AH Garnalen, gekookt&gepeld
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 avocado

Aan de slag!

  • Mix met behulp van een handmixer de ingrediënten voor de pannenkoeken tot een mooi egaal beslag. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en laat een soeplepel beslag over de panbodem uitvloeien. Laat de pannenkoek goudbruin en gaar worden en keer om. Bak zo nog 3 pannenkoeken.
  • Snijd de ui in hele dunne ringetjes en marineer ze in de azijn tot vlak voor je de pannenkoek opmaakt.
  • Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in water met een snufje zout. Giet af en bestrooi met de kokosrasp.
  • Schil de zoete aardappel, snijd in dunne plakjes en bak ze om en om in een koekenpan met een scheutje olie goudbruin, bestrooi met snufje zout.
  • Bak in dezelfde pan de bloemkoolroosjes in een scheutje olie, de gember en kurkuma beetgaar. Breng de bloemkoolroosjes op smaak met peper en zout.
  • Bak daarna de mangoblokjes om en om tot ze een mooi lichtbruin korstje krijgen.
  • In dezelfde pan verhit je weer een scheutje olie en bak je hierin de garnaaltjes met de knoflook en wat zout en peper (lekker om ipv zout, sojasaus te gebruiken, als je die toevallig in je keukenkastje hebt staan).
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd in mooie dunne plakjes.

Je kunt alles in losse bakjes serveren zodat ieder zelf de pannenkoek op kan maken of je rangschikt de ingrediënten op de pannenkoek. Maak af met een partje limoen en wat geroosterde sesamzaadjes/pinda’s of cashewnoten als je die in huis hebt.

Tip!

Maak er een lekker chilisausje bij: 2 el mayonaise mengen met 1 el chilisaus of zoete sambal, scheutje Japanse sojasaus, geraspte gember, ½ el geroosterde sesamzaadjes en eventueel een ½ fijngesnipperd sjalotje.

Share This