Hoe luxe is het om met een taartje te ontbijten? Dit taartje is rijk van smaak, makkelijk en snel te maken, gezond en lekker vullend. Perfect voor mensen met een gluten- of lactoseintolerantie of een schommelende bloedsuikerspiegel, het taartje bevat geen geraffineerde suiker en voldoende vezels om de ochtend energiek door te komen!

Ingrediënten

1 persoon

  • 1 ei
  • snufje zout
  • mespunt kaneel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1-2 el palmsuiker
  • 2 el havermout
  • 4 el volkoren rijstmeel*
  • 1 el milde (kokos) olie
  • 1 rijpe peer, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 pruimen, 10 minuten geweekt in warm water
  • indien gewenst 1 el kwark, Griekse yoghurt of hüttenkäse
  • extra: ingevet ovenschaaltje ø 10-12 cm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 165 °C, heteluchtstand.
  • Meng in een kleine kom alle ingrediënten, behalve de pruimen en de eventuele kwark, goed door elkaar tot een dik beslag. Hak de pruimen grof en roer de helft van de pruimen door het beslag.
  • Schep het beslag in het ovenschaaltje en schep in het midden een lepel van de kwark, yoghurt of hüttenkäse. Verdeel daar omheen de rest van de stukjes pruim.
  • Bak het taartje ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.

*je kunt ook boekweitmeel gebruiken, dit is glutenvrij. Als je gluten verdraagt is volkoren speltmeel ook een goede.

Share This