Ken je een clafoutis? Dat is een Frans gebak van kersen, een soort dikke pannenkoek. Het beslag wordt gemaakt van eieren, melk, bloem en suiker. Heerlijk, maar niet zo Eet Puur! Deze variant is gemaakt van eieren en meergranen meel. Verder alleen maar fruit en geen extra suiker, ietsjes gezonder dus. Deze ontbijt clafoutis is zeker 2 dagen houdbaar in de koelkast. Geniet van dit laatste recept uit de reeks #5x5budgetchallenge van de Albert Heijn. Ik vond het een superleuke uitdaging!! Op naar de volgende J

Ingrediënten

1 grote clafoutis

  • 2 eieren
  • snufje zout
  • ½ tl vanillepoeder of een paar druppels extract
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 350-400 ml melk (kan ook rijst-, of koksmelk zijn)
  • 200 g AH Basic mix for multigrain pancakes
  • 175 g mangoblokjes (uit de vriezer)
  • 1 banaan, in plakjes gesneden
  • 2 el kokosrasp
  • zakje ongebrande walnoten à 75 g

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 °, heteluchtstand.

  • Klop in een beslagkom de eieren met de melk, zout, vanille- en kaneelpoeder goed door elkaar. Voeg het meel toe, zorg dat je een ietwat dikker dan pannenkoeken egaal beslag krijgt. Roer er de mango, banaan en kokos door.
  • Giet het beslag in een ingevette ovenschaal of ovenvaste koekenpan en bak de clafoutis in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Garneer met nog wat extra kaneelpoeder, eventueel wat poedersuiker en de walnoten.

Tip!

Wil je de clafoutis nog voedzamer en gezonder? Voeg er een paar eetlepels fijne havermout aan toe. Door de vezels worden de suikers langzamer opgenomen waardoor je bloedsuikerspiegel minder belast wordt.

Share This