Morgen vertrek ik voor 2 weken naar Amerika! New York, New Orleans en Los Angeles, kan haast niet wachten… Maar voor het zover is moeten we nog even een eindje vliegen én een jetlag te lijf gaan.. en daar ben ik minder dol op. Om enigszins energiek aan te komen heb ik voor onderweg deze lekkere havermoutrepen gemaakt die langdurig energie geven. Super simpel, snel, gezond en vrij van gluten en lactose.

Ingrediënten

8-10 repen

  • 175 g ongezouten amandelen, licht geroosterd en afgekoeld
  • 250 g appelmoes
  • 7 flinke el havermout, fijne vlokken
  • 1 ei
  • 1-2 cm gember, fijngeraspt
  • een flinke snuf kaneel of speculaaskruiden
  • 2 el olie of gesmolten boter
  • 2 el ahornsiroop
  • mespuntje vanillepoeder en zout

extra: bakblik van ongeveer 20-30 cm, bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar en schep het dikke beslag in het bakblik. Druk het beslag goed uit, de plak moet ongeveer 1 cm dik zijn. 
  • Bak de koek in ongeveer 30-40 minuten gaar. Laat de koek afkoelen en snijd in repen.
    Lekker met een lepeltje appelmoes en snufje kaneel. 

*varieer door een keer rozijnen, stukjes banaan, pure chocolade of geraspte kokos toe te voegen.

Share This