Een heerlijk ontbijt om in het weekend te maken. Pannenkoeken bakken kost nu eenmaal wat meer tijd. Hoewel je ze ook goed de avond ervoor kunt maken. Matcha is fijngemalen groene thee en groene thee zit barstensvol antioxidanten. Het ontgift het lichaam doordat afvalstoffen worden afgevoerd. De Japanners zweren bij groene thee, zij beweren zelf dat het dagelijks drinken van groene thee je helpt bij een gezonder en langer leven. Ik vind het vooral verrassend lekker en de combinatie met banaan, honing en geraspte kokos maakt dit ontbijt voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten

2 personen

  • 4-5 flinke opscheplepels volkoren rijstmeel
  • 2 eieren
  • 1 afgestreken el matchapoeder*
  • 300-400 ml rijstmelk
  • mespunt zout en vanillepoeder
  • olie
  • 1-2 bananen
  • geraspte kokos
  • honing

Bereidingswijze

  • Mix het meel, eieren, matchapoeder, rijstmelk, zout en vanillepoeder tot een mooi egaal pannenkoekbeslag.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en laat een soeplepel beslag over de panbodem uitvloeien. Keer de pannenkoek als de bovenkant gaar is en bak ook de andere kant lichtbruin. Bak pannenkoeken tot het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoeken met schijfjes banaan, de kokos en honing.

*matchapoeder is online of bij een natuurwinkel te koop. Het is vrij kostbaar maar je doet er heel lang mee. Gebruik matchapoeder regelmatig door er thee, een matcha latte of een cake van te maken.

Share This