Albert Heijn kwam vorige week met een nieuwe opdracht: #5xmeergroentechallenge. En óf dit past bij Eet Puur. Ik ben lekker de keuken ingedoken en heb een lekker recept gemaakt met komkommer, hartstikke gezond en je krijgt er een mooie healthy flow van 🙂

Komkommer bevat silica, een mineraal dat je huid elastisch houdt en komkommer hydrateert je huid. Peterselie bevat erg veel vitaminen en mineralen en is een sterke ontgifter. Beide vette vissoorten zitten vol omega-3 vetzuren die zorgen voor een goed gevoede huid. Laat je op een mooie lentedag verrassen door deze simpel te maken en lekkere soepjes!

Ingrediënten

4 personen

soep:

  • 2 (bio) komkommers uit de koelkast, gewassen en in stukken gesneden
  • 1-2 el olijfolie
  • handjevol peterselie, gewassen
  • 4 blaadjes verse munt, gewassen
  • citroensap naar smaak

zalmtartaar:

  • 100-125 g gerookte zalm
  • 1-2 el volle (plantaardige, geiten- of schapen-) yoghurt
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 1-2 el sinaasappelsap

makreeltartaar:

  • 100-125 g gestoomde makreelfilet
  • 1 el extra vierge olijfolie of 2 el als je geen mayonaise wilt gebruiken
  • 1 el mayonaise
  • 1-2 el mierikswortelpasta

Zo maak je het klaar

  • Mix in de keukenmachine of blender de ingrediënten van de komkommersoep goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in een hoge maatbeker en laat koud worden in de koelkast.
  • Snijd de gerookte zalm zo fijn mogelijk en schep in een kom. Meng de yoghurt en sinaasappelrasp en –sap goed door de zalm en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe het makreelvlees in een kom en mix er stevig de olijfolie, mayonaise en mierikswortelpasta door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk de soep in koude soepborden en zet op tafel 2 schaaltjes met de vistartaar, zo kunnen je tafelgenoten zelf kiezen voor welke vistartaar ze gaan.
Share This