Deze aardse soep smaakt heerlijk na een stevige wandeling. Knolselderij bevat veel vitamines en ijzer, een goed soepje als je wat vermoeid bent of een wat lager immuunsysteem hebt.

Ingrediënten

4 personen

Soep:

  • scheutje olie of boter
  • 700 g knolselderij, geschild en in grove stukken gesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 750 ml bouillon, groente of rund
  • 4 takjes verse lavas
  • klontje boter, optioneel

Voor erbij:

  • scheut olie
  • 2 sneetjes roggebrood
  • 75 g amandelen, licht geroosterd en grof gehakt
  • 200 g cannellini boontjes, uit blik of geweekt en gekookt

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een soeppan en fruit de knolselderij, sjalot en takje tijm aan. Blus af met de bouillon en doe de lavas erbij. Laat de soep ongeveer 25-30 minuten zachtjes pruttelen. Haal het takje tijm eruit en pureer de soep met behulp van een staafmixer glad. Roer er eventueel een klontje boter door en breng op smaak met peper en een snufje zout.
  • Verkruimel het roggebrood en bak krokant in een scheut olie in de koekenpan. Laat het kruim uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Verwarm in een steelpannetje de boontjes en amandelen in een scheutje olie.
  • Schep in het midden van een verwarmd soepbord een flinke lepel van de boontjes/amandelmix. Giet er de hete soep op en bestrooi met het kruim van het roggebrood en eventueel wat vers gehakte groene kruiden.
Share This