Na alle stevige diners van de afgelopen dagen wordt het tijd voor iets lichts en makkelijks. Little Gem schuitjes gevuld met een Oosterse salade. Lekker als lunch, voorgerecht, maar ook een perfect hapje tijdens Oudejaarsavond! Simpel, feestelijk, gezond en erg smaakvol!

Ingrediënten

15-20 schuitjes

dressing:

  • 3 cm verse gember
  • ½ rode peper, met of zonder zaadjes, net wat je lekker vindt.
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 el tomatenketchup
  • 6 el rijstolie of milde olijfolie
  • 3 el limoensap
  • 3-4 el Japanse sojasaus

schuitjes:

  • 1-2 winterwortels
  • ½ rode kool
  • 2 kropjes little gem

decoratie:

  • granaatappelpitjes
  • gezouten pinda’s, cashewnoten en/of sesamzaadjes
  • plakjes radijs
  • verse koriander of platte peterselie

Bereidingswijze

  • Pureer met behulp van een staafmixer de ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus. Proef of de dressing naar wens is. Speel met de smaken. Als je de dressing iets te dik vindt, kun je er eventueel een scheutje water aan toevoegen.
  • Schil de wortels en rasp ze in dunne sliertjes. Snijd ook de rode kool in ragfijne sliertjes. Doe ze apart in een schaaltje en besprenkel er een aantal eetlepels van de dressing over. Meng dit goed door de rauwkost en laat dit een poosje intrekken.
  • Neem de blaadjes van de kropjes little gem en leg ze op een grote platte schaal. Leg in ieder schuitje wat van de rode kool en van de wortel. Garneer met de granaatappel, pinda’s, radijs en verse kruiden. Besprenkel er op het laatste moment nog wat van de dressing over. Of zet een schaaltje van de dressing op de schaal zodat ieder zelf naar wens dressing in het schuitje kan scheppen.
Share This