Kerststerren!

De grootste kerstpakketten drukte zit er voor ons na deze week op. We gaan weer veel mensen blij maken met een van de kookboeken. Hoe gaaf is het dat de boodschap en alle recepten van Eet Puur steeds breder wordt verspreid!

Gisteren ben ik heel de dag de keuken ingedoken om voor jullie nog wat makkelijke recepten te maken voor de komende feestdagen. Dus heb je nog inspiratie nodig voor lekkere en gezonde feestelijke hapjes, houd www.eet-puur.nl goed in de gaten! Vandaag starten we met dé sterren van de kerst!

Met dit eenvoudige hapje start je je diner of aperitief verrassend smakelijk. Het zoutige van de kaas combineert goed met het zoetje van de druiven.

Ingrediënten

15-20 sterren

  • 250 g pitloze rode druiven
  • 350 ml zoete witte wijn, bijvoorbeeld een pinot gris
  • 4 cm verse gember, geschild
  • 2 g agar agar
  • 4-5 plakken kaas naar keuze; geiten-, belegen of jonge kaas
  • extra: sterren uitsteekvormpjes in verschillende maten

Bereidingswijze

  • Was de druiven en haal ze van het steeltje. Leg ze in een steelpannetje en schenk er de wijn bij. Zorg dat de druiven net onderstaan en breng ze samen met de gember zachtjes aan de kook.
  • Laat de alcohol in de wijn ongeveer in 15 minuten verdampen. Roer er de agar agar door een laat 1 minuut mee pruttelen.
  • Giet het druivenmengsel over in een glazen pot en laat helemaal afkoelen.
  • Steek uit de plakken kaas sterren in verschillende maten. Leg ze op een mooi bord en serveer er de druivengelei bij.
Share This