Vandaag gaan we wijn proeven in Zuid-Frankrijk. Super leuk om eens mee te maken! Ook gaan Charell en ik druiven plukken en daar kun je een heerlijke compote van maken voor bij de kaas. Een super eenvoudig hapje voor de kerstinspiratie! 

Ingrediënten

15-20 sterren

  • 250 g pitloze rode druiven
  • 350 ml zoete witte wijn, bijvoorbeeld een pinot gris
  • 4 cm verse gember, geschild
  • 2 g agar agar
  • 4-5 plakken kaas naar keuze; geiten-, belegen of jonge kaas
  • extra: sterren uitsteekvormpjes in verschillende maten

Zo maak je het klaar

Was de druiven en haal ze van het steeltje. Leg ze in een steelpannetje en schenk er de wijn bij. Zorg dat de druiven net onderstaan en breng ze samen met de gember zachtjes aan de kook.

Laat de alcohol in de wijn ongeveer in 15 minuten verdampen. Roer er de agar agar door een laat 1 minuut mee pruttelen.

Giet het druivenmengsel over in een glazen pot en laat helemaal afkoelen.

Steek uit de plakken kaas sterren in verschillende maten. Leg ze op een mooi bord en serveer er de druivengelei bij.

 

Share This