Trakteer op deze zuivelvrije bananen-kokosijsjes. Ze zijn ook nog eens vrij van geraffineerde suiker. Super simpel, verrassend lekker en verantwoord!

Ingrediënten

6 ijsjes

  • 200 ml kokosmelk
  • 3 bananen
  • 1 tl honing
  • 1 tl citroensap
  • snufje vanillepoeder
  • 75 g pure chocolade

extra: ijsvormpjes

Bereidingswijze

  • Pureer in een blender (of gebruik een hoge maatbeker en een staafmixer) de kokosmelk met de bananen, honing, citroensap en vanille. Vul de vormpjes, steek er een stokje in en laat de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer.

     

  • Smelt de chocolade in een steelpannetje. Neem de ijsjes uit de vormpjes en haal de topjes door de chocolade*. Leg ze op een stukje bakpapier en leg ze nog even terug in de vriezer.

Geniet van deze welkome verkoeling!

*de chocolade kan snel stollen door de temperatuurwisseling. Je kunt de ijsjes ook overgieten met de chocolade. En een lekkere tip is om ze daarna nog door de kokosrasp te halen.

Share This