Ik ben gek op truffels maar ze zitten vaak vol room en suiker. Deze makkelijk te maken truffels Ā bevatten veel minder suiker* en geen room. Je kunt ze makkelijk dagen van te voren maken. Een fijne maar vooral niet te versmaden afsluiter van je diner! Of zet ze gewoon op je kerstbrunchtafel šŸ˜‰ MERRY CHRISTMAS!!

Ingrediƫnten

15-20 truffels

  • 8 gedroogde pruimen
  • 50 ml Grand Manier of bruine rum*
  • 200 g pure chocolade, minstens 72% cacao
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el palmsuiker
  • 4-5 el rauwe cacao

Bereidingswijze

  • Wel de pruimen minimaal 4 uur in de Grand Manier of rum en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie en roer er de pruimen, kaneel en 1-2 eetlepel van het pruimenvocht door. Laat iets afkoelen zodat de chocolade weer harder wordt. Vermeng de palmsuiker en cacao op een bord. Maak er balletjes van en rol ze door de cacao. Bewaar de truffels in de koelkast.

*wil je ze zonder alcohol en geheel zonder geraffineerde suiker maken? Wel de pruimen dan in de verse sinaasappelsap.

Share This