Het is weer tijd om te kiezen voor noten, paddenstoelen, vijgen, peulvruchten, pompoen en noem maar op. Ik ben er echt dol op!

Vandaag een speciaal filmpje vanuit Frankrijk, ik bezoek de markt en maak een heerlijk gezonde salade met linzen, heerlijke ham, toast met geitenkaas en gekarameliseerde vijgen. Kijk weer mee een laat je inspireren!

Ingrediënten

4 personen

salade:

  • 4 sneetjes desembrood
  • 4 plakjes geitenkaas
  • 4 verse vijgen
  • 1 takje rozemarijn
  • scheutje honing
  • 1 krop eikenbladsla, geplukt, gewassen en gedroogd
  • 300 g gekookte linzen*
  • ham naar keuze**
  • handje walnoten, geroosterd

dressing:

  • 1 el vijgenjam
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • scheutje milde en extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor.

Rooster de toastjes licht en leg ze daarna op een bakplaatje. Leg er een plakje geitenkaas op, snijd de vijgen in vieren en verdeel de partjes tussen en op de toast. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en verdeel over de toast. Besprenkel met wat honing eventueel wat zout en peper. Rooster de geitenkaasjes tot ze mooi zijn gekleurd.

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg aan de sla toe. Verdeel de linzen, ham en noten over de sla en serveer met de geitenkaas/vijgentoast.

*fruit 1 gesnipperd sjalotje met een teentje knoflook aan in een pan met een dikke bodem en voeg 300 g linzen toe (bij voorkeur Franse Du Puy linzen). Bak de linzen glazig en schenk een flinke scheut witte wijn toe. Blus af met water of bouillon (groente/vega/rund) tot de linzen net onder staan. Laat de linzen ongeveer 20-30 minuten koken. Let op de kooktijd verschilt, proef tussendoor. Beetgaar zijn de linzen het lekkerst. Heb je geen tijd, gebruik dan linzen uit een glazen pot.

**ik heb ham van een hele goede kwaliteit gebruikt en dus niet gebakken. Gebruik je wat mindere kwaliteitsham, bak de ham dan even uit.

Share This