Yes het is lente!!! En dat vieren we vandaag met dit eerste heerlijke recept uit m’n nieuwe uitdaging: #5xglutenvrijchallenge, Halloumi burgers. Ik ontving een doos vol Vrij van Gluten producten, een nieuwe lijn die sinds deze week in de schappen van @albertheijn te vinden is. Ik ben ermee aan de slag gegaan, met succes, dit is het eerste recept! Fijn weekend!

Ingrediënten

2-3 personen

pannenkoekjes:

  • 150-175 g boekweitmeel
  • snufje zout
  • 1 flink ei
  • 200-225 ml (plantaardige) melk
  • rasp van een halve citroen
  • ½ tl wijnsteenbakpoeder
  • paar druppels citroensap
  • 50 g diepvrieserwten

overig:

  • pakje halloumi à 225 g, in 6 plakken
  • olie
  • 1 citroen in partjes gesneden
  • krulpeterselie

Zo maak je het klaar:

  • Meng alle ingrediënten (behalve de erwtjes) voor de pannenkoekjes goed door elkaar tot een dik beslag, voel dit goed aan. Misschien heb je nog wat extra meel of juist melk nodig. Roer er op het laatst de erwtjes erdoor. Bak 3 kleine pannenkoekjes in een koekenpan met olie rondom goudbruin en gaar. Bak er zo nog 3.
  • Wrijf de plakken halloumi aan beiden kanten in met een beetje olie. Bak ze om en om goudbruin in een bloedhete koeken- of grillpan.
  • Maak 2 of 4 mooie stapeltjes van de pannenkoekjes en de plakjes halloumi ertussen. Garneer de burgers met de citroen en peterselie.

Tip: maak er nog een lekkere lauwwarme mosterddressing bij. Fruit een gesneden sjalotje aan en voeg 4 eetlepels grove mosterd, wat water, peper en zout toe en laat zachtjes opwarmen. Giet er al kloppend milde olijfolie aan toe. Schenk de dressing in een potje en serveer bij de halloumiburgers.

Share This