De decembermaand is bijna in aantocht!! Heerlijk die gezelligheid šŸ™‚ Maar wat zullen we dit jaar eens maken? Ik begin alvast met een heerlijk eenvoudig aperitief hapje of serveer deze gevulde dadels bij een kaasplateau, dat wordt smullen! Misschien vind je het een vreemde combinatie maar het is echt het proberen waard!

 

Ingrediƫnten

8 stuks

  • 8 zachte medjooldadels
  • stukje blue stilton of andere pittige blauwschimmelkaas
  • 50 g pure chocolade met zeezout

(neem bijvoorbeeld de pure chocolade fleur de sel van Albert Heijn)

Zo maak je ze klaar

  • Snijd de dadel aan 1 zijde open en verwijder de pit. Vul de dadel met een stukje kaas en vouw de dadel goed dicht. Doordat je verse dadels gebruikt kun je deze goed dicht maken.
  • Smelt de chocolade au bain marie, haal de dadels 1 voor 1 door de chocolade en leg ze op een rekje of een stukje bakpapier.
  • Laat de chocolade stollen en bewaar de dadels in de koelkast.
  • Serveer de dadels met een lekker glaasje port of oude sherry.
Share This