Rooster je wel eens little gem? Probeer het eens, dit is echt zó lekker! Deze kleine slakropjes krijgen op deze manier een compleet andere dimensie. Bovendien kun je dit bij heel veel gerechten serveren. Lekker met allerlei soorten dressings, kijk op deze link voor dressing tips. Maar voor nu een heerlijk én rijk aan gezonde vetten, makreelprutje!

Ingrediënten

4 personen

  • 1 gestoomde en/of gerookte makreel
  • 2-3 el dikke yoghurt of kwark (kun je vervangen door een milde olijfolie)
  • 1 stengel bleekselderij, onthaart en in fijne boogjes gesneden
  • 1 kleine rode appel, in miniblokjes gesneden
  • rasp van een halve citroen + een paar druppels citroensap
  • verse kruiden naar keus: bieslook, peterselie, kervel en/of munt (wees met munt voorzichtig)
  • 
4 kropjes little gem, gehalveerd

Bereidingswijze

  • Verwijder het vel van de makreel en neem de visfilets van de graat.
  • Prak de filets met de rest van de ingrediënten (behalve de little gem) in een kom goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verhit een koekenpan, laat goed heet worden.
  • Wrijf de snijvlakken van de kropjes in met wat olie en leg ze op deze kant in een koekenpan. Laat de kropjes gedurende 4-5 minuten goed bruin worden.
  • Leg de kropjes op een schaal.
  • Maak met behulp van een ijsbolletjesknijper of 2 lepels bolletjes van de makreel.
  • Rangschik de bolletjes makreel om de geroosterde little gem.
  • Maak af met een draai peper, een scheutje lekkere olie en wat verse kruiden.
Share This