Wat een prachtige zonnige week hebben we in het verschiet! Dit vraagt om lange avonden buiten. Vandaag geef ik je een simpel receptje maar oooohh zo smaakvol. Lekker met een glas gekoelde rosé, fijne zomeravond!

Ingrediënten

4 personen

  • 75 g zachte geitenkaas*
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 4 el honing
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • schijf watermeloen in 3-hoekjes gesneden
  • snuf piment of gerookte paprikapoeder
  • zwarte peper

Bereidingswijze

Meng in een kommetje de geitenkaas met een klein beetje water tot de geitenkaas een dikte heeft van dikke yoghurt/hangop.

Roer de olijfolie en honing door elkaar in een apart kommetje en zet even apart.

Verhit een grill- of koekenpan en gril de watermeloenstukjes om en om tot er mooie streepjes op staan. Doe dit echt pas als de pan goed heet is anders wordt de watermeloen te zacht. Rijg de partjes aan een spiesje. Snijd ook nog wat hele kleine blokjes van een stukje watermeloen om op de geitenkaas te leggen.

Verdeel de geitenkaas over kleine bakjes of potjes, leg wat stukjes watermeloen in het midden en giet hierover het olie/honing mengsel. Doe een snufje piment en zwarte peper over de geitenkaas. Leg een spiesje op de rand van het bakje.

* je kunt ook ricotta of buffelmozzarella gebruiken.

Share This