Steel de show met deze soupbox. Hoe makkelijk is het om deze soepjes een dag van te voren te maken en ze vlak voor serveren in een glaasje te schenken. Zet ze in een schaal met crushed ijs en klaar is je gezonde en feestelijke hapje of voorafje!

Biet met ijsschotsen van tonic en gember

Ingrediënten

6-8 personen

  • 400 ml tonic
  • 4 cm gember, geraspt
  • 250 g bieten, gekookt en in stukjes gesneden
  • ½ sjalot, fijngesnipperd
  • 500 ml koude bouillon naar keuze; groente of kip
  • 2-3 el rode wijn azijn

Bereidingswijze

  • Giet de tonic op een met plasticfolie beklede bakplaat en verdeel er de geraspte gember over. Zet in de vriezer en laat minimaal 3 uurtjes bevriezen. Breek ze vlak voor serveren in schotsen.
  • Pureer in een hoge maatbeker met behulp van een staafmixer de bieten, sjalot, bouillon en rode wijn azijn. Breng op smaak met peper en zout. Proef of de smaak naar wens is, soms heeft het wat meer azijn nodig. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast.

Bloemkool met een koekje van manchego

Ingrediënten

  • 125 g geraspte manchego of Parmezaanse kaas
  • scheutje olie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 250 g bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes gesneden
  • 500 ml bouillon naar keuze; groente of kip
  • klontje boter
  • mespunt nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C, heteluchtstand.
  • Verdeel de kaas over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de manchego goudbruin in ongeveer 10 minuten. Blijf erbij want de kaas mag niet te bruin worden, dan wordt de smaak te bitter. Laat de plak afkoelen en breek in stukken.
  • Verwarm de olie in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de bloemkool toe en kook samen met de bouillon gaar. Pureer de soep met en klontje boter met een staafmixer glad. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout. Laat de soep koud worden en bewaar afgedekt in de koelkast.

Doperwten met gerookte zalm

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 200 g doperwten uit de diepvries
  • 500 ml bouillon naar keuze; groente of kip
  • plakjes gerookte zalm

Bereidingswijze

  • Verwarm de boter in een pan en fruit het sjalotje glazig. Roer de erwtjes erdoor en kook ongeveer 10 minuten zachtjes in de bouillon. Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep koud worden en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Vlak voor je de soepjes uitserveert, schep je in een ruime schaal of houten bak flink wat crushed ijs. Vul de glaasjes, garneer ze met de betreffende garnering en zet ze in het ijs. Geef er eventueel een lepeltje bij.
Share This