Een feestje voor je smaakpapillen….koffie en chocolade in combinatie met het romige en pittige van de rumcrème.

Ingrediënten

12 stuks

cupcake

  • 300 ml sterke espresso
  • 75 g pure chocolade, in kleine stukjes
  • 125 g boter of milde olie, op kamertemperatuur
  • 2 el cacaopoeder
  • 6 el ahornsiroop
  • 3 el honing
  • 3 eieren
  • 300 g speltbloem of volkoren speltmeel (voor een gezondere versie)
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • mespunt zout
  • mespunt vanillepoeder
  • 75 g pecannoten

rumcrème

  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 el honing
  • 2 el bruine rum
  • ½ tl vanillepoeder

extra: een metalen muffinbakvorm en zet hierin ingevette muffinvormpjes en een spuitzak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Giet de hete espresso in een beslagkom en voeg de stukjes chocolade toe, laat de chocolade smelten. Mix in een kom de boter, cacaopoeder, ahornsiroop, honing en eieren met een handmixer luchtig. Voeg de bloem, zout en vanillepoeder toe en mix dit goed door elkaar. Spatel de pecannoten door het beslag en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ze ongeveer 12-15 minuten. Laat de muffins afkoelen op een rooster. 
  • Mix in een kom alle ingrediënten voor de rumcrème tot een gladde crème. Schep de crème in een spuitzak en spuit een mooi toefje op iedere muffin.
Share This