eet-puur-leefstijl
VOEL JE ENERGIEK EN HAPPY!

Terug naar de basis anno nu

Eten zoals de natuur het bedoeld heeft, onbewerkt; zo uit de grond, uit het water, uit de wei of van de boom. Maar dan met de hedendaagse aanpassingen voor een optimaal gezond eetpatroon. We gaan het nu niet hebben over alle voedselverleidingen, want inmiddels weten we wel dat we suiker moeten vermijden en dat we moeten minderen met zuivel, zout en allerlei onnodige toevoegingen. Met de hedendaagse aanpassingen bedoel ik: Kijk naar hoe je op een “creatieve” manier je gezondheid effectief kunt verbeteren.

Van superfoods tot haver

Gezond eten en leven houdt in dat je je er zelf goed bij voelt. Voor de één kan dat een toevoeging van superfoods zijn en voor de ander betekent dat een ouderwets bordje havermout of een combinatie van beide. Misschien vraagt jouw lichaam wel om af en toe een stukje vlees of voel je je juist veel prettiger bij een vegetarisch bestaan.

Luister naar je lichaam

Voedsel dat je lichaam nauwelijks kan verwerken moet je zoveel mogelijk zien te vermijden, dat kost je alleen maar onnodig energie. Leer te luisteren naar je lichaam: Wanneer word je moe? Na het eten van een boterham? Probeer dan eens een salade of rijk gevulde soep. Krijg je na je diner een enorme energiekick, eet dan wat lichter zodat je je natuurlijke bioritme in stand houdt. En eet dan tussen de middag wat zwaarder, dan heeft je lichaam nog de energie om het goed te verteren. In principe zijn er geen regels, doe alleen niet te gek. Je zult zien dat je lichaam je dankbaar is en je meer energie zult krijgen!

Bewegen

Bewegen draagt ook bij aan een gezond leven. Maar ook hierbij geldt, doe waar je je goed bij voelt en waar je energie van krijgt. Ieder lichaam reageert anders op een sport. Wist je dat stevig wandelen eigenlijk gewoon een perfecte manier van bewegen is voor zowel lichaam als geest? Je overbelast je gewrichten niet, het kost niets en je loopt lekker in de buitenlucht en met je voeten op en in de aarde!

Zorg goed voor jezelf

Cosmetica, verzorgingsproducten, tandpasta, deodorant en noem maar op zitten helaas vaak bomvol synthetische toevoegingen. Probeer te zoeken naar natuurlijke, zuivere verzorgingsproducten. Hier zal je lichaam en je huid je dankbaar voor zijn!

Zet de knop om

Ik krijg best vaak de opmerking, “ja, maar dit kost me wel meer tijd en geld”. Over het geld kan ik kort zijn: Als je alle troep uit je winkelwagentje laat dan compenseert dit de uitgaven van meer verse groenten en fruit. Je gaat minder vlees eten en dat scheelt ook al enorm in je portemonnee; en tussendoor een hand noten of een stuk vers fruit is toch echt goedkoper dan allerlei ongezonde repen. Dat het meer tijd kost, daar kan ik deels in mee gaan. Maar verdiep je er één keer goed in, hou je aan de basisaanpak en je zult zien dat het zijn vruchten afwerpt. Je krijgt er lol in, je wordt creatiever en je voelt je energieker. Ga er gewoon voor!

EET PUUR KOOKBOEKEN
Share This