Lieve kijkers, eigenlijk kan ik over dit recept maar één ding zeggen: ga dit maken!!! Dit is zo ontzettend makkelijk en smaakvol. Als je van de zachte smaak van eend houdt gaat dit zeker een terugkerend recept voor je worden!

Ingrediënten

4 personen

  • 1 blik confit de canard, 5 cuisses
  • 1 el roomboter
  • 6 appels, gehalveerd
  • ahornsiroop
  • paar takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 tenen knoflook
  • 200 ml witte wijn

Bereidingswijze

Open het blik canard en verwijder het overtollige vet. Leg de poten op een bord.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de appels aan de snijkant goudbruin. Blus af met een scheut ahornsiroop.

Verhit de braadpan en leg de eendenpoten hierin. Voeg de kruiden toe. Pers 3 tenen knoflook uit boven de eend en leg 3 tenen knoflook met schil en al in de pan. Bak met een snufje peper en zout de poten even rondom aan. Blus af met de wijn en laat de alcohol in ongeveer 5-10 minuten verdampen.

Verdeel de appeltjes tussen de eendenpoten. Zet de deksel op de pan en laat nog even een kwartiertje zachtjes pruttelen.

Eet smakelijk!

*Wil je dit recept in de oven bereiden? Verwarm de oven op 180-190 graden en leg de poten in een braadslede, verdeel de rest van de ingrediënten over de eend en zet ongeveer 30 minuten in de oven. De oventijd komt niet zo nauw, het vlees droogt niet snel uit. Een perfect stress-loos kerstrecept zou ik zeggen 😉

Share This