Soms heb ik spontaan zin om iets lekkers te gaan bakken als het ‘s avonds slecht weer is.
Afgelopen nacht was het bar en boos bij ons. Heel de Eet Puur kookstudio is onder water gelopen… Dus na een stevige plak van deze goed vullende cake konden wij vanochtend met frisse tegenzin gaan hozen.
Deze cake heeft echt een heerlijke smaak, is smeuïg, je kunt ‘m gebruiken als ontbijt of tussendoor en hij geeft je de nodige vezels.

Ingrediënten

1 cake

  • 4 eieren
  • 50 g roomboter, op kamer temperatuur (kokosolie kan ook)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl vanillepoeder
  • snufje zout
  • 3 el melk naar keuze
  • 125 g volkoren speltmeel
  • 150 g havermout
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 50 g dadels, bij voorkeur medjool dadels
  • 75-100 ml ahornsiroop
  • 50 g grof gehakte pure chocolade

extra: ingevette cakevorm, leg op de bodem een stuk bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  • Meng alle ingrediënten, behalve de grof gehakte pure chocolade, in een keukenmachine goed door elkaar. Roer tussendoor goed door zodat alles goed vermengd wordt. 
  • Schep het beslag in de cakevorm en duw de stukjes chocolade in het beslag. Zet de cakevorm in het midden van je oven en bak de cake ongeveer 45-55 minuten. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Hij moet nog wel een beetje smeuïg zijn, dan is ‘ie het lekkerst.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je ‘m aansnijdt.

*persoonlijk vind ik de cake het lekkerst uit de koelkast, dus lekker koud. Je kunt de cake goed in plakken snijden en ze apart verpakken in plastic folie en in de vriezer bewaren.

Share This