Een spicy&sweet breakfast. Perfect voor koude herfstdagen… Pompoen is vezelrijk en bevat veel vitamines. De bijzonder diep oranje kleur laat het zonnetje nog even in je schijnen. Kaneel en honing hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen. Voor deze smoothie gebruik ik verse amandelen, omdat het lekkerder is en net wat gezonder dan kant en klare amandelmelk. Wist je dat amandelen veel vitamine E bevatten, goed voor je huid, nagels en haren.

Ingrediënten

2 smoothies

  • 80 g blanke amandelen, 1 nacht geweekt in water

     

  • 150 g oranje pompoen, geschild, in stukjes gesneden en beetgaar gekookt

     

  • 2 verse dadels, ontpit

     

  • snufje kaneelpoeder

     

  • snufje kardemompoeder

     

  • snufje nootmuskaat

     

  • snufje vanillepoeder

     

  • mespunt kruidnagelpoeder

     

  • honing naar smaak

Bereidingswijze

  • Mix alle ingrediënten in een keukenmachine en voeg net zoveel water toe tot je de gewenste dikte krijgt. Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel extra kruiden toe. Zoet de smoothie eventueel met wat honing.
Share This