Zin om je kerst diner eens anders te beginnen? Dan zit je met deze Bloody Mary goed! Breng ‘m op smaak zoals jij hem ’t lekkerst vindt. Pimp de cocktail royaal, dit smaakt vooral erg lekker bij je Bloody Mary maar het is ook nog eens gezond. Uiteraard hoef je er geen wodka in te doen, een Virgin exemplaar is net zo smakelijk! Tijdens oud&nieuw doet dit hapje het ook erg goed šŸ™‚

Ingrediƫnten

4-8 personen

(afhankelijk van hoe je de Bloody Mary serveert: vooraf of amuse)

Bloody Mary

  • 1 kg goede rijpe tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/4 Spaanse peper
  • naar smaak: wodka, tabasco, worcestersaus, peper en evt selderijzout

Topping

  • 4-8 groene asperges
  • 4-8 plakjes rauwe ham naar keuze
  • 4-8 blaadjes witlof
  • 4-8 groene olijven
  • 4-8 augurken
  • 4-8 kapperappeltjes
  • 4-8 reepjes paprika
  • 4-8 blaadjes basilicum

Aan de slag!

Bloody mary:

  • Snijd de tomaten in stukken, verwijder de draden uit de bleekselderij en doe beiden met het stukje Spaanse peper in een blender of keukenmachine. Draai tot een dik sap.
  • Als je geen stukjes of schilletjes wil, wrijf je het sap met behulp van een pollepel door een bolzeef.
  • Breng het sap op smaak met wodka, tabasco, worcestersaus, peper en zout.

Topping:

  • Rol de ham om de asperge en bak ze rondom in 3-5 minuten beetgaar in een met olie ingevette koekenpan.
  • Rijg de olijven, augurken en kapperappeltjes aan een prikker.
  • Schenk de Bloody Mary in een mooi glas en decoreer rijkelijk met de toppings. Feest!!!
Share This