Jaaaaa, uitdaging 2! Een lekker vega recept maar wel met de pit van kaas en de crunch van de spicy wortelsalade. Een gezond recept boordenvol groente. Ook lekker met een frietje ­čśë

Ingredi├źnten

2 personen

Wortelsalade:

  • 1 grote winterwortel
  • 1/3 rode peper (bewaar het laatste stukje voor de tortilla)
  • scheutje azijn
  • scheutje olie
  • peper en zout

Burgers:

  • ┬Ż bloemkool*
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • ┬Ż tl zout en een draai peper
  • ┬Ż tl kerriepoeder
  • 2 el AH mix for multigrain pancakes of gewoon (glutenvrije) meel naar keus
  • extra: 1 pakje (3 plakken) belegen kaas en lekker wat gehakte peterselie

Aan de slag!

  • Was en droog de bloemkool. Doe alle ingredi├źnten en 1 plak kaas in een keukenmachine en pulseer zo kort mogelijk tot alle bloemkool fijn is. Verdeel in 4 gelijke delen en draai er bolletjes van. Verhit een scheut olie in een (anti-aanbak) koekenpan en leg de bolletjes erin, druk tot 1,5 cm plat en bak ze om en om goudbruin en gaar. Leg op 2 schijven een plak kaas en leg hierop de andere schijf. Laat de kaas smelten. Dit kan eventueel ook in de oven, 5-10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Schrap de wortel en snijd de wortel met behulp van een dunschiller, spiraalsnijder of mandoline in dunne repen. Hak het pepertje fijn en breng op smaak met de rest van de ingredi├źnten.

Serveer de burgers op een voorverwarmd bord met de salade en de peterselie, eet smakelijk!

Tip: serveer er ovenfrietjes, gebakken aardappels of rijst bij. En maak de salade extra lekker door er wat rozijnen en geroosterde amandelen aan toe te voegen.

*mijn voorkeur gaat uit naar een bio variant, minder vochtig en meer smaak!

Share This