Er zijn nu volop bieten te krijgen én de tomaten zijn nu op z’n lekkerst, profiteer daarvan en maak deze eenvoudige en verrassend lekkere carpaccio. Super gezond voor hart- en bloedvaten! Dit recept kun je goed van tevoren maken en is gluten- en lactosevrij.

Ingrediënten

4 personen

  • 4 beetgaar gekookte bieten
  • scheutje olie om in te bakken
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 3 el honing
  • 4 el Japanse sojasaus (glutenvrij)
  • 1 tl vissaus
  • 3 el sesamzaadjes
  • takjes koriander of peterselie

Bereidingswijze

  • Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes, gebruik hiervoor een mandoline of een kaasschaaf. Leg ze dakpansgewijs op een grote platte schaal.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin kort de tomaatjes, tot het velletje openspringt.
  • Blus af met de honing en laat 1 minuut doorbakken. Voeg de sojasaus, vissaus en sesamzaadjes toe en bak nog een minuut.
  • Verdeel de tomaatjes met de saus over de bieten en garneer met de verse kruiden.
Share This