Fris, hartig, verrassend en ontzettend lekker. Een aanrader als je jezelf én je tafelgenoten eens wilt verrassen!! Een goed begin van een etentje, lunch of als borrelhapje. Gezond en licht verteerbaar.

Ingrediënten

4 personen

Soep:

  • 3 ijskoude granny smith appels, goed gewassen
  • paar druppels citroensap
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • tak verse basilicum, gewassen en gedroogd
  • takje verse peterselie, gewassen en gedroogd
  • paar stengels bieslook, gewassen en gedroogd

Geitenkaascrème:

  • 1 flinke el verse zachte geitenkaas
  • paar blaadjes basilicum, fijngehakt

Decoratie:

  • handje geroosterde amandeltjes, gehakt
  • eetbare bloemetjes, een gewassen madeliefje is ook er leuk!

extra: goede krachtige blender of keukenmachine

Bereidingswijze

Snijd de appels in partjes, verwijder de klokhuizen en doe ze in een blender. Doe de rest van de ingrediënten met een scheutje water, een snuf zout en een draai verse peper ook in de blender en laat even goed draaien.

Belangrijk aan dit receptje is dat je tussendoor goed proeft. Heeft ze soep genoeg frisheid? Misschien moet er extra basilicum in of wat extra olie. Maak de soep op smaak zoals je ‘m zelf lekker vindt. Ook de dikte, niet te dun maken, bepaal je zelf door een extra scheutje water toe te voegen. Schenk de soep in een maatbeker en zet koud. Het lekkerst is als deze soep ijskoud wordt geserveerd.

Meng in een schaaltje de geitenkaas met wat van de basilicum goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en een druppel olijfolie.

Schenk de soep in kleine schaaltjes en schep er een theelepeltje van de geitenkaas op. Bestrooi met de geroosterde amandelen.

Share This