Met deze kersttopper steel jij de show! Een chocolade ijsbombe. Aan dit dessert is werkelijk niets gezond maar he, het is feest! Maak de bombe 1 of 2 dagen van te voren en je hoeft je nergens zorgen over te maken tijdens het diner. Slagen doet deze chocolade ijsbombe áltijd! 

Ingrediënten

10-16 personen

  • 2 liter vanille ijs van goede kwaliteit
  • 1 cake van ongeveer 800 g (kun je ook zelf bakken)
  • 1 koffiekopje Grand Marnier
  • 150 g ongezouten pistachenootjes, licht geroosterd
  • 150 g amarenakersen
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 150 g bitterkoekjes, in stukjes gescheurd
  • 150 g pure chocolade (optioneel met een snufje zeezout)
  • *optioneel stukjes sukade, stukjes chocolade, andere nootjes, stukjes stroopwafel, oreokoekjes, meringue…. Maak er een feest van!

*extra een vriesvaste beslagkom met een inhoud van een kleine 2,5 liter

 

Aan de slag!

  • Haal het vanille-ijs uit de vriezer en schep in een grote beslagkom, laat het ijs iets zachter worden maar niet smelten!
  • Snijd de cake in plakken van ruim een halve cm dik. Bekleed de beslagkom met 3-4 lagen vershoudfolie. Bekleed de beslagkom met 2/3 van de plakken cake (vul gaten op met stukken cake, dit komt niet zo heel nauw) en druk iets aan. Besprenkel met de Grand Marnier.
  • Meng de pistachenootjes, amarenakersen, sinaasappelrasp en bitterkoekjes door het ijs met behulp van een spatel. Schep het ijsmengsel op de cake in de vorm. Duw het ijs aan en bedek de bovenkant met de rest van de plakken cake. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur in de vriezer opstijven.
  • Haal de bol uit de vorm. Zet de bol op een rekje of rooster en verwijder de folie. Smelt de chocolade au bain marie en giet de chocolade over de bol, met behulp van een spatel zorg je dat de hele bol met chocolade bedekt is. Laat de chocolade stollen, zet jouw chocoladebombe op een mooie schaal en versier de bol naar eigen wens; poedersuiker, hulstblaadje, een lint, verse frambozen etc etc.
Share This